Óvoda

Óvoda

Óvodánk a falu egyik kimagasló pontjának csendes utcájában működik egy vegyes életkorú csoporttal. Az óvoda községünkben, az 1950-es években nyaranta, mint „megőrző” szociális céllal szerveződött. 1958-tól képesített óvónő irányításával egész napos óvoda, nyári napközi otthonnal kezdte működését, majd 1974-től állandó feladata az egész éves napközi otthonos óvodai nevelés. Óvodánk fenntartója Kisvejke Község Önkormányzata. Intézményünk a Bonyhádi Varázskapu Bölcsőde és Óvoda Kisvejkei Tagóvodájaként működik.

Az intézmény 2018-ban a „Férőhelybővítés és infrastrukturális fejlesztés a Bonyhádi Varázskapu Bölcsőde és Óvodában – TOP-1.4.1-15-TL1-2016-00001” elnevezésű projektnek köszönhetően korszerű, teljes körűen felújított épülettel és tágas játszóudvarral fogadja a gyermekeket. Férőhelyeinek száma 25 fő.

Nevelési elvünk:

Minden gyermek feltétel nélküli elfogadása és az inkluzív óvodai környezetkialakítása, biztosítása, a szeretetteljes, családias, biztonságot nyújtó óvodai légkör megteremtése kiemelt feladatunk. A szülőkkel való folyamatos, napi szintű kapcsolattartás, a fogadó óra megszervezése, ahol beszámolunk gyermekeik fejlődéséről, jó eszköznek bizonyulnak.  Pozitív értékelési módszereket alkalmazunk, minden gyermeket önmagához mérten értékelünk. Az elfogadó, toleráns, empatikus pedagógus attitűd érvényesítése elengedhetetlen.

Elérhetőség:

Bonyhádi Varázskapu Bölcsőde és Óvoda Kisvejkei Tagintézménye

Cím: 7183 Kisvejke, Petőfi u. 51

Telefon: 74/482-208

E-mail: kisvejkeovoda(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Intézményvezető: Horváth Klára

Az intézmény honlapja: www.varazskapuovoda.hu

Tagintézmény vezető: Farkas-Jókai Noémi

Fellépők a Kajszi Fesztiválon
Fellépők a Kajszi Fesztiválon