Fejlesztések

Számos eredményes fejlesztés valósult meg Kisvejkén!

A község önkormányzata lehetőségeihez mérten minden pályázati lehetőséget kihasznál. Az Önkormányzat biztonságos működtetése mellett az alábbi pályázatokat tudtuk megvalósítani és folyamatban vannak még a felsorolásban szereplő beruházások.

Megvalósult fejlesztések:

A pályázatoknak köszönhetően újult meg a régi TSZ iroda, amely most a polgármesteri hivatalnak, a roma Kisebbségi Önkormányzatnak és a rendőrség körzeti megbízottainak ad otthont. Az ügyes bajos dolgaikat intéző lakosság barátságos hivatalban találja magát.

Pályázatnak köszönhetően szépült és újult meg a régi könyvtár helyiség, amely most a könyvtárnak és az IKSZT-nek ad otthont.

2012-ban a Szent György templomunk kapott teljesen új tetőszerkezetet és a régi szitává vált pala helyett cserepes tetőt. 2013-as évben folytatódott a templom további felújítása a torony és a homlokzati résszel, amely teljes egészében 2014-ben fog befejeződni.

A kajszi fesztiválnak is részben helyet adó tűzoltószertár előtti rész térköves burkolatot kapott.

 

Tervezett fejlesztések:

Folyamatban lévő pályázati beruházásaink között van a Farkas János Művelődési ház homlokzatának átfestése, a régi polgármesteri hivatal homlokzatának felújítása. Az ablakok cseréje már megtörtént.

Tervezett a tűzoltószertárnál egy vizesblokk kialakítása.

A tervek között szerepel még a Művelődési ház színpadának és vizesblokkjának átalakítása, valamint a Polgármesteri hivatalban egy új vizesblokk kialakítása.